Friday, March 14, 2014

Carte vs. eBook



Sofia - cititoare înrăită, cu capul în nori, cu o copilărie în care prietenii cei mai buni i-au fost cărțile. În dormitor sau pe balcon, în grădină sau în parc, totul părea și pare în continuare un ținut nesfârșit al cărților (și uneori al revistelor)
Marius – viitor soț iubitor, dar totuși exasperat de bibiloteca ce ia amploare pe zi ce trece. Ba nu! Pe minut ce trece. Îi este teamă că în curând se va trezi sufocat de atâtea cărți. Și pe el îl pasionează cititul, doar afacerea lui curentă este chiar o librărie-ceainărie.
Însă, pe zi ce trece haosul de care este înconjurat, combinația „periculoasă” formată din cărți și... draga lui logodnică este parcă din ce în ce mai tragi-comică. Ieri a adunat trei cărți numai în drumul lui dinspre hol în dormitor. Și doar Sofia este în rest o persoană foarte ordonată.
Motiv pentru care, Marius s-a pus pe căutat un cadou potrivit pentru ea. Un bun prieten i-a recomandat magazinul MarketOnline.ro pe care a găsit deja ce îi trebuie. Sofiei bineînțeles. Zice așa: “Kindle este ușor de ținut și citit. (…) nu creează aceeași oboseală pentru ochi precum cea indusă de ecranele LCD clasice.
-          Hmmm, deci carevasăzică… eBook Reader Kindle Wi-Fi. Cum se comandă? Aham! Gata ! Ăsta e ! își spuse Marius foarte încântat.
Acum se întreba cum va primi Sofia acest minunat cadou. Știa foarte bine că pentru ea cărțile sunt a 8-a minune a lumii (parcă așa spunea?): mirosul de hârtie al cărților noi sau din contră, aroma de carte veche din copilărie...
                Însă va avea el grijă să-i prezinte avantajele. Nenumărate! Nu poți spune nu la asemenea oferte MarketOnline.
            Îi va fi muuuult mai ușor și mai practic să ia Kindle-ul unde dorește: în casă, pe balcon, în grădina părinților, relaxându-se în hamac, în metrou și chiar la repetiții, în timpul pauzelor.
             Ca să nu mai menționeze cât de subțire și încăpător este! Așa, geanta nu îi va mai rupe umărul din cauza greutății volumelor imense pe care le citește uneori. Și va putea adăuga N cărți deodată. Dacă se plcitisește de vreuna, ar putea să citească mai departe din alta. Că doar citește mai multe cărti in acelasi timp, nu? Ca o citittoare campioană ce este.
Unde mai pui că va putea să răsfoiască și revistele preferate fără să le îndese una peste alta în geantaă care cere de fiecare dată să fie salvată de la asemenea povară.
                Marius se ridică de la birou după ce finaliză comanda, își luă sacoul și ieși cu pași hotărâți din librărie. Urma să se întâlnească cu Sofia la restaurantul lor preferat. Și va avea grijă să nu îi dezvăluie surpriza încă...

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2014

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...