Wednesday, March 12, 2014

Doctor Deco pentru casa ta




Sofia și Marius, proaspăt căsătoriți și cu un apartament cu trei camere achiziționat de curând, se prezentară de urgență la cabinetul lui Doctor Deco, specialistul în decorațiuni interioare pentru câteva sfaturi practice de care aveau nevoie ca de aer. 


                  -  Bună ziua, dragii mei. Cu ce aș putea să vă ajut? începu pe un ton primitor Doctor Deco.
-          Păi... cum probabil vă imaginați avem nevoie de puțin ajutor pentru a ne decora casa cea nouă, îl lămuri Marius imediat.
-          Da, avem foarte puțină mobilă momentan și până la noi achiziții destul de costisitoare, ne gândeam să o decorăm cumva ca să fie mai caldă, mai primitoare, mai... acasă, se tângui Sofia. Acum simțim, cum să vă spun, că apartamentul nostru ne urăște. Este așa de trist, deprimant, rece, fără... viață. Eu una simt că o să mă îmbolnăvesc dacă mai continuăm așa, oftă ea.
-          Liniștiți-vă, doamnă, zâmbi Doctor Deco încrezător.  Sunteți pe mâini bune. Pentru a vă putea da cele mai bune recomandări potrivite dorințelor dumneavoastră, vă rog să-mi spuneți ce culori ați prefera? Sau ce stiluri credeți că vă reprezintă. Sau de ce credeți că ați avea nevoie
-          Hmmmm, sunt atâtea de spus! se entuziasmă Sofia.
-          Vă rog, avem tot timpul la dispoziție.

-          Păi știți, pentru living (colțul de relaxare) eu m-am gândit că ar fi bine să avem fiecare dintre noi câteva obiecte care să ne încânte privirea, astfel încât să ne bucurăm de fiecare minut de repaus. De exemplu, mie îmi place verdele, afirmă Sofia.
-          Mie mi-ar plăcea niște rame foto, dar artistice, apucă Marius să spună.
-          În cazul acesta, doamnă, dumneavoastră puteți alege această veioză verde, asortată cu trei-patru pernițe la fel de verzi. Iar pentru domnul, aceste rame șevalet cred că sunt chiar pe gustul dumneavoastră.

Sofia și Marius făcură un schimb rapid de priviri, în care se citea nivelul crescând de încântare.
-          Iar pentru bucătărie ce ne recomandați, domnule doctor? întrebă Sofia. Mie îmi place foarte mult să gătesc, deși după orele petrecute la repetiții și spectacole, nu apuc să fac mare lucru. Dar totuși, pentru puținele momente gastronomice, aș vrea să am parte de o atmosferă îmbietoare și plină de inspirație.
-          Este simplu, dragă doamnă. Poate v-ar plăcea aceste deocrațiuni pentru masă. Și acest set de cești în care să vă serviți cafeaua și ceaiul împreună cu domnul, savurând desertul dumneavoastră preferat. Și, pentru ceai, aceste seturi de ceainic, ceașcă și farfurioară. Iar această față de masă rotundă ar înveseli în orice clipă ambiența din bucătăria dumneavoastră. Ce spuneți?
-          Eu unul sunt de acord, confirmă Marius.
-          Nu pot decât să te aprob, îi făcu Sofia cu ochiul.

-          Pentru dormitor, domnule doctor, aș vrea niște ceramică, o vază sau ceva similar. Iubesc foarte mult florile și îmi place să mă bucur de ele oriunde. Pe noptieră mi-ar plăcea să am un vas elegant, într-o notă artistică, declară Sofia.
-          Înțeleg. Cea mai bună opțiune în cazul acesta sunt cu siguranță aceste vaze ceramice care pot fi umplute cu orice tip de floare. Culoarea alb pe care o au vă oferă libertatea să le asortați cu flori în orice nuanță și de orice tip. Pe aceasta o puteți asocia cu veioza pentru noptieră în același ton.
Iar pentru living, dacă îmi permiteți, v-aș sugera acest vas-scoică argintiu care poate fi decorat după gustul propriu. Și pentru că tot suntem în temă, lumânarea-scoică mare cred că ar merge de asemeni în dormitor, alături de cartea preferată citită înainte de culcare.

-          Oau! Domnule doctor, deja mi-a crescut fericirea cu cinci nivele! Niciodată nu m-am gândit că apartamentul nostru poate arăta atât de bine. Și nici măcar nu l-am văzut încă decorat, dar mi-am imaginat fiecare obiect descris și cât de bine ar sta la noi în casa. Deja îmi iubesc casa și nu mi se mai pare așa de urâtă. Ce zici, iubitule?
-          Zic doar atât: de unde putem achiziționa toate aceste lucruri chiar astăzi?, întrebă Marius cu ochii sclipind de nerăbdare.
-          Chiar de aici, de la sediul Doctor Deco Str. Blănari nr. 12, București.
-          Păi atunci, draga mea. Eu zic să nu mai așteptăm. Casa noastră are nevoie de noi, spuse Marius hotărât.
-          Și noi de ea! răspunse ea și porniră fericiți să cumpere toate acele obiecte superbe de care le povestise Doctor Deco.

Articol scris pentru SueprBlog Spring 2014

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...