Tuesday, January 19, 2016

Iubirea înseamnă viaţă!


sursă foto

Iubirea înseamnă două mâini ce se ţin strâns chiar şi pe drumurile cele mai abrupte, chiar şi pe ploile cele mai năpraznice, chiar şi când strânsoarea pare să slăbească uneori.

Iubirea înseamnă un sărut gingaş de "noapte bună" şi zâmbetul de pe buze când ştii că omul iubit e acolo, îi simţi căldura trupului şi bătăile inimii ca şi cum ar fi ale tale.

Iubirea înseamnă reciprocitate, două persoane care simt la fel una pentru cealaltă. Nu se poate numi iubire dacă unul îşi pune sufletul pe tavă, iar celălalt caută doar un adăpost vremelnic.

Iubirea este exact ca în poveşti,  ca în filme şi romane, unde suferi, apoi eşti fericit, suferi din nou şi atingi iarăşi fericirea. Nici măcar în literatură finalurile nu sunt mereu cele mai plăcute pentru că pur şi smplu sunt inspirate din realitate, unde doi oameni care se iubesc pot trăi "fericiţi până la adânci bătrâneţi", chiar dacă drumul până la bătrâneţe este întortocheat, presărat cu piedici şi încercări. Iubirea adevărată va triumfa de fiecare dată.

Iubirea înseamnă să alegi cu inima, dar niciodată să nu laşi deoparte creierul, altfel poţi sfârşi iar şi iar lângă o persoană nepotrivită, doar din disperarea stupidă de "a fi cu cineva". 

Iubirea este un sentiment mult prea înălţător pentru a te mulţumi de fiecare dată doar cu fărâmele pe care le primeşti din când în când.

Iubirea e prea frumoasă pentru a te complace în a fi a cincea roată de la căruţă, întinând astfel cel mai preţios dar pe care un om îl poate avea.

Iubirea nu este un drog, ci medicament. Iubirea adevărată nu răneşte, nu întunecă minţi şi suflete, nu provoacă durere şi nu cunoaşte sfârşit. Iubirea adevărată tămăduieşte, alină, te face să înfloreşti ca un trandafir sub soarele de mai,  te face să simţi că orice s-ar întâmpla, nu eşti singur. Căci în doi bucuriile se multiplică, iar necazurile se înjumătăţesc. 

Iubirea înseamnă magie, căldură, lumină, împăcare, graţie, speranţă, prospeţime, armonie şi mai ales viaţă!

2 comments:

  1. Păi cum să nu iubești, dacă iubirea e așa minunată? :)
    Mi-ai amintit de un cântec interpretat de Francesca Battistelli, ”Worth It”, care spune:
    ”Love is not easy, but it is worth it!”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, iubirea este într-adevăr minunată!
      Mulţumesc pentru meodie :) Nu o ştiam. Frumoase versuri şi adevărate ^_^

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...