Sunday, July 9, 2017

Dimineţi cu iz de vacanţă (6)

Imaginea unei alte dimineţi de duminică de acum o lună
Încă dorm cu dopuri de urechi pentru că încă locuim într-un apartament cu vederea fix într-o stradă zgomotoasă zi şi noapte. Perioada asta este atât de cald la orice oră încât ţinem fereastra deschisă ca să intre un pic de aer ceva mai rece decât în cameră şi să putem dormi decent.

În dimineaţa asta, ca aproape în fiecare duminică, m-am trezit o dată pe la 8, când clopotele bisericii din apropiere au început să-şi cheme enoriaşii la slujbă. Le-am ascultat dangătul fascinant până la ultima bătaie şi am zis să mai dorm un pic.

Am mai aţipit câteva minute şi m-am trezit de-a binelea în miros de vinete coapte. Dintr-o dată, sertarul cu amintiri de demult s-a deschis şi ochii nu au mai vrut să se închidă. Cineva din bloc face salată de vinete astăzi. Sau poate zacuscă. Sau poate cine ştie ce altă bunătate cu vinete coapte cu gust de copilărie care mă face să oftez de fiecare dată. Nu că nu aş putea şi eu să fac. Pur şi simplu, aroma lor mă trimite departe-departe, într-un veac fără griji, doar cu soare mult şi vacanţe mari.

Acum miroase a pâine coaptă, ca să îmi răscolească simţurile şi mai mult şi să îmi presară nostalgii prin fiecare colţ al inimii ancorate încă în adormita-mi copilărie.

Păi bine, dacă e aşa, mă duc să fac clătite cu dulceaţă să îmi mai potolesc dorurile şi să adaug şi eu o mireasmă duminicii acesteia cu iz de vacanţă!

O zi frumoasă şi liniştită vă doresc! 😊🥞




8 comments:

  1. Suntem cam în aceeași situație. Lângă noi se ridică un bloc și toată ziua e gălăgie. Când ne e lumea mai dragă, se găsește un vecin care folosește bormașina. Chiar în dimineața asta ne-am trezit în acorduri vesele de bormașină.
    Iar uneori, noaptea, pe la două-trei, puțin după ce se potolește zgomotul de la terase, apare câte o mașină care se crede la curse... Dar care ar mai fi frumusețea vieții fără aceste ingrediente nelipsite ale orașului? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred că ar fi mai frumos fără asemenea "concerte" nedorite :D Dar până una-alta, le suportăm, ce să facem? :)))

      O duminică plăcută, cu linişte şi vecini silenţioşi! :)

      Delete
  2. Greu la bloc,dar mie mirosurile imi amintesc de ceapa arsa a bunicii.Parca se gateste mereu aceasi mancare.Acum dimineata are un iz de vacanta,ca sunt mai toti sunt plecati.O saptamana buna sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmm şi mirosul de ceapă prăjită mă face să visez la copilărie. Adevărat, chiar e mai puţin aglomerat ca de obicei. De asta pare totul vacanţă :)

      O săptămână frumoasă!

      Delete
  3. Cand locuiesti la bloc, zgomotele sunt inevitabile. Eu nu pot purta dopuri, pur si simplu nu le suport, asa ca sufar stoic zgomotele nocturne! Sper ca au fost bune clatitele. Mi-ai dat o idee, nu am mai facut de ceva vreme!
    Seara frumoasa si o saptamana pe placul tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E greu cu dopuri, dar mai greu fără :)))
      Bune au fost clătitele. Sunt un desert binevenit de fiecare dată :)

      O săptămână frumoasă!

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...