Thursday, August 16, 2018

Despre răutate

Răutatea te urâțește, te îmbătrânește, fizic și spiritual. Te îndepărtează de oameni și te face să umbli singur prin întuneric și noroaie, să nu mai vezi soarele, oricât de mare și luminos ar răsări chiar deasupra ta.

Răutatea te îmbolnăvește, te dezumanizează, îți pătează sufletul și-l umple de otrăvuri ieftine pe care le împroști în jurul tău cu bună știință.

Răutatea îți întipărește pe față un rânjet demonic, o privire veșnic încruntată, îți brăzdează chipul cu riduri adânci, transformându-te în timp într-un veritabil monstru.

Atunci îți tună și îți fulgeră continuu, nimeni nu-ți mai intră în voie, nu mai reușești sa vezi binele din oameni, scufundându-te tot mai mult în mlaștini fără fund. Te sufocă propria-ți răutate. Îți moare sufletul încet-încet. Și e păcat. N-ai decât unul singur.

Fii bun, omule! Nu te costă nimic, dar ai de câștigat multe.

2 comments:

  1. Da, asa e!

    Dar eu ma tem foarte tare de cei pe care nu-i tradeaza nici chipul, nici vorba...pana intr-un anumit punct.

    ReplyDelete
  2. Putina psihologie este oricand binevenita!
    Si uneori e atat de simplu sa fii altfel: sa zambesti, sa-ti zambesti, sa fii conectat la natura, sa te respecti si sa te iubesti. Poate ca rautatea ar disparea ca prin farmec...
    Bine te-am regasit Izabella! Sper ca esti bine!
    Zile frumoase sa ai!

    ReplyDelete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...