Labels
- Cărțile mele (1)
- Diverse (9)
- Emma's Pages (17)
- English (38)
- Exerciții pentru suflet (4)
- Gânduri printre rânduri (7)
- Jurnal (17)
- Jurnal de sarcină (7)
- Motivational (2)
- Organizare (7)
- Poveștile mele (27)
- Recenzii cărţi (2)
- To Do List (1)
- Versuri/ Lyrics (88)
Wednesday, June 3, 2015
Spată de porc la grătar cu salată
Iubesc vara din foarte multe motive. Unul dintre ele este pentru că ne aflăm în sezonul salatelor şi al grătarelor. Chiar dacă locuiesc la bloc şi nu am în apropiere un spaţiu special amenajat pentru barbecue, am găsit soluţia potrivită, achiziţionând un grătar de aragaz pe care îl folosesc de vreo 4-5 ori pe săptămână, mai ales seara.
Pentru că pe căldurile astea, oricât de mult îmi place să gătesc, este copleşitor să petrec ore întregi în bucătărie. Unde mai pui că din acelaşi motiv, mâncărurile mai light cu o salată alături sunt o adevărată binecuvântare, iar silueta nu are de suferit :)
Acum două seri am făcut un grătar simplu din spată de porc. Un deliciu!
Ce am folosit:
- 400 g spată de porc (se poate mări cantitatea după pofta inimii)
- condimente după gust (am folosit ienibahar, piper, boia de ardei dulce, cimbru)
- o lingură de ulei de măsline (carnea folosită nu avea aproape deloc grăsime şi am utilizat uleiul pentru a nu fi prea uscată la final)
- sare
- usturoi verde (opţional)
Cum am procedat:
Am feliat spata, am mixat condimentele cu uleiul de măsline şi sare, am uns feliile de carne cu acest amestec şi le-am pus pe grătar la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe alta din când în când până s-au făcut bine (cam jumătate de oră). Am presărat puţin usturoi verde tocat la final, pentru un plus de aromă.
Între timp, am pregătit salata din jumătate de salată verde şi ceapă verde. Am asezonat cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi sare după gust.
Am servit cu poftă :)
Spor şi o vară cât mai răcoroasă! ツ
Izabela
Monday, June 1, 2015
Pandişpan cu cireşe
Luna cu cireşe este una dintre cele mai frumoase din an. Vacanţa mare bate la uşă pentru cei mici, grădinile se umplu de culoare pe zi ce trece, ziua devine mai lungă, deci avem mai mult spor la gătit!
Astăzi, de 1 iunie, Ziua Copilului, cu o mână de cireşe pe care le aveam prin frigider, ouă de la ţară primite de la dragii mei părinţi, mi-am făcut de lucru şi a ieşit acest pandişpan savuros.
Ce am folosit:
4 ouă
200 gr zahăr
200 gr faină
150 ml apă
150 ml ulei
250 gr cireşe fără sâmburi
coaja rasă de lămâie
două linguri de cacao (opţional)
zahar pudră (opţional)
sare
Cum am procedat:
Am separat albuşurile de gălbenuşuri, am frecat spumă gălbenuşurile cu un praf de sare, apoi am adăugat uleiul şi apa. Am mixat în continuare până la omogenizare şi până compoziţia a făcut spumă. Am turnat treptat zahărul, făina şi coaja de la o jumătate de lămâie, mixând în continuare până la uniformizare.
Separat, în alt bol, am bătut albuşurile spumă şi am încorporat rezultatul în compoziţia anterioară, amestecând uşor cu o lingură, cu mişcări de jos în sus, până am obţinut un amestec omogen.
Am uns o tavă cu ulei (am folosit una de tort, cu margine detaşabilă), am presărat puţină făină şi am aşezat un strat de cireşe.
Am turnat compoziţia deasupra. Am oprit puţin aluat pe care l-am mixat cu cacao şi l-am turnat ulterior ca în fotografie. Această parte este opţională.
Am dat la cuptor pentru cam 35 de minute, la 180°C. Am testat cu scobitoarea spre final şi când a fost gata, iată ce a ieşit! :)
Se poate presăra zahăr pudră deasupra.
Mult spor şi să aveţi o zi frumoasă ca zâmbetul unui copil! ツ
Izabela
Sunday, May 31, 2015
Soufflé de broccoli
Soufflé-ul este o mâncare ce se face uşor şi este foarte light.
Am avut o perioadă în care găteam foarte des soufflé-uri, cel puţin o dată pe săptămână din cauza unor probleme digestive, iar acest tip de mâncare era printe cele recomandate.
Bineînţeles că nu m-a deranjat acest lucru pentru că îmi place şi am încercat mai multe tipuri de soufflé pentru a diversifica: de broccoli, de conopidă, de dovlecel/ zucchini, de pui etc. sau diverse combinaţii dintre acestea.
Astfel, stomacul meu a fost cum nu se poate mai fericit şi recunoscător şi am avut de fiecare dată mai mult timp pentru mine, acest fel de mâncare preparându-se foarte rapid. :)
Cel mai recent am reîncercat varianta cu broccoli.
Ce am folosit:
400 g broccoli congelat (se poate utiliza şi buchet mic de broccoli crud)
3 ouă
150 ml lapte
50 g telemea de vacă
1 lingura faină
50 g unt
sare după gust
Cum am procedat:
Am opărit broccoli congelat cu apă clocotită. (Dacă-l folosiţi crud, acesta se desface în bucăţi mici şi se fierbe maxim 10 minute în apă cu sare). Apoi l-am scos cu o paletă şi l-am pus în apă foarte rece pentru a-şi păstra culoarea.
L-am scurs bine şi l-am călit foarte puţin în unt, pentru a păstra bucăţile întregi. Dacă doriţi, se poate pas uşor în timp ce se căleşte în unt. L-am adăugat ulterior în vasul pentru cuptor, cu inflorescenţele în jos. (vasul uns în prealabil cu ulei de măsline sau unt).
Într-un vas, am mixat bine gălbenuşurile până s-au albit, am adăugat făina, telemeaua, laptele şi am mixat până la uniformizare.
Separat, am bătut albuşurile spumă, le-am adăugat peste amestecul de mai sus şi le-am încorporat cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat compoziţia obţinută peste broccoli şi am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 30 minute.
Spre finalul celor 30 de minute, am testat cu scobitoarea pentru a mă asigura că este gata.
Şi, la final, m-am bucurat de un soufflé şi delicios pe care colegii de la muncă îl apreciază aşa cum se cuvine. De fiecare dată trebuie să iau porţie dublă pentru masa de prânz :)
Poftă bună!ツ
Izabela
P.S. Pentru iubitorii de carne, se pot adăuga în compoziţie fâşii fripte de piept de pui.
Am avut o perioadă în care găteam foarte des soufflé-uri, cel puţin o dată pe săptămână din cauza unor probleme digestive, iar acest tip de mâncare era printe cele recomandate.
Bineînţeles că nu m-a deranjat acest lucru pentru că îmi place şi am încercat mai multe tipuri de soufflé pentru a diversifica: de broccoli, de conopidă, de dovlecel/ zucchini, de pui etc. sau diverse combinaţii dintre acestea.
Astfel, stomacul meu a fost cum nu se poate mai fericit şi recunoscător şi am avut de fiecare dată mai mult timp pentru mine, acest fel de mâncare preparându-se foarte rapid. :)
Cel mai recent am reîncercat varianta cu broccoli.
Ce am folosit:
400 g broccoli congelat (se poate utiliza şi buchet mic de broccoli crud)
3 ouă
150 ml lapte
50 g telemea de vacă
1 lingura faină
50 g unt
sare după gust
Cum am procedat:
Am opărit broccoli congelat cu apă clocotită. (Dacă-l folosiţi crud, acesta se desface în bucăţi mici şi se fierbe maxim 10 minute în apă cu sare). Apoi l-am scos cu o paletă şi l-am pus în apă foarte rece pentru a-şi păstra culoarea.
L-am scurs bine şi l-am călit foarte puţin în unt, pentru a păstra bucăţile întregi. Dacă doriţi, se poate pas uşor în timp ce se căleşte în unt. L-am adăugat ulterior în vasul pentru cuptor, cu inflorescenţele în jos. (vasul uns în prealabil cu ulei de măsline sau unt).
Într-un vas, am mixat bine gălbenuşurile până s-au albit, am adăugat făina, telemeaua, laptele şi am mixat până la uniformizare.
Separat, am bătut albuşurile spumă, le-am adăugat peste amestecul de mai sus şi le-am încorporat cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat compoziţia obţinută peste broccoli şi am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 30 minute.
Spre finalul celor 30 de minute, am testat cu scobitoarea pentru a mă asigura că este gata.
Şi, la final, m-am bucurat de un soufflé şi delicios pe care colegii de la muncă îl apreciază aşa cum se cuvine. De fiecare dată trebuie să iau porţie dublă pentru masa de prânz :)
Poftă bună!ツ
Izabela
P.S. Pentru iubitorii de carne, se pot adăuga în compoziţie fâşii fripte de piept de pui.
Wednesday, May 27, 2015
Monday, May 25, 2015
Reţetă pinguini
Nu, nu este vorba despre Pinguinii din Madagascar şi nici de vreo dubioşenie cu carne de pinguini, ferească Sfântul!, ci de o combinaţie uşoară între măsline, morcov şi brânză :)
S-ar zice că este ceva migală la mijloc, dar pe măsură ce au început să apară rezultatele, parcă nu voiam să se mai termine.
Este un aperitiv light care poate fi preparat oricând, mai ales la petreceri pentru copii, brânza calcică utilizată şi morcovul fiind două surse importante de minerale şi vitamine.
Ce am folosit:
- brânză calcică de la Delaco (vezi foto, se găseşte în supermarket-uri)
- măsline fără sâmburi (sunt necesare 48 dacă vrei să foloseşti toate bucăţelele de brânză, acestea fiind 24)
- morcovi
- scobitori
- multă răbdare şi entuziasm - obligatoriu :)
Cum am procedat:
Mi-am folosit talentul artistic, creativitatea şi răbdarea pentru a crea întâi de toate picioruşele şi ciocul pingunilor. Am înfipt câte o scobitoare în fiecare rondea de morcov ce reprezintă picioruşele.
Apoi am adăugat şi fiecare bucăţică de brânză.
Am tăiat 24 de măsline în jumătăţi pe care le-am aşezat sub formă de aripi.
Am pus "ciocurile" în câte o maslină pentru a crea căpşorul drăgălaş de pingiun şi l-am adăugat pe scobitoare.
Mai jos poza finală care face cât o mie de cuvinte, pentru inispraţie maximă!
Spor!
Izabela ツ
sursă foto |
sursă foto |
Subscribe to:
Posts (Atom)
Un 2024 cât mai bun!
Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...
-
Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...