Sunday, May 24, 2015

Tort de biscuiţi curcubeu



Tortul de biscuiţi este unul dintre cele mai simple şi la îndemâna oricui de făcut, atât din punct de vedere al ingredientelor cât şi al costurilor.

Se face repede şi uşor, mai ales cu ajutorul celor dragi care vor avea privilegiul să se bucure de asemenea desert aromat.
Menţionez că simpla poftă de ceva dulce este suficient de bună ocazie pentru a pregăti acest tort. :)

Ce am folosit (ingrediente):
-          500 g biscuiţi populari
-          500 ml lapte
-          3 linguri cacao
-          Jumătate pachet unt de masă
-          O cană de zahăr (200-250 g)
-          Două ouă
-          Două linguri făină (cu vârf)
-          Esenţă rom (o fiolă – două/ sticluţă)

Cum am procedat:

Crema:
Se mixează bine ouăle cu zahărul adăugat treptat.
Se adaugă treptat cacaoa şi făina şi se mixează până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se mai mixează 2-3 minute. Eu am adăugat aici şi o fiolă de esenţă de rom, deşi după reţeta originală se pare că nu e nevoie, dar a ieşit mult mai aromat aşa :) 

Compoziţia obţinută se pune într-o cratiţă şi se fierbe la bain-marie timp de jumătate de oră la foc mic, cel mult mediu, amestecând în continuu. (s-ar putea să ai nevoie de ajutor în caz că te plictiseşti amestecând :-D) La finalul celor 30 de minute, ar trebui să rezulte o cremă groasă care se ia de pe foc, se mai amestecă aproximativ 2-3 minute şi se lasă la răcit.

Când s-a răcit aproape de tot, se freacă bine untul şi se adaugă la cremă, care se mixează bine până la omogenizare. După ce se răceşte de tot, se face un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom, după gust, se înmoaie biscuiţii, unul câte unul, şi se aşează pe un platou/  o tavă: un strat de biscuiţi şi unul de cremă în continuu până la epuizarea acestora.

Se lasă la frigider câteva ore (două - trei în mod normal, dar depinde şi de răbdarea celor ce aşteaptă pe lângă frigider :))). Şi apoi e numai bun de savurat! :)

Enjoy!
Izabela



P.S. Dacă vrei, îl poţi decora cu… aproape orice îţi trece prin minte :D ca să arate mai festiv, după preferinţe.
Am făcut acum ceva timp tortul din pozele ataşate (din cantităţi duble), dar atenţie: sunt cam tari bombonelele astea, de-asta l-am numit „tort cu oase” :)) )




No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...