Labels
- Cărțile mele (1)
- Diverse (9)
- Emma's Pages (17)
- English (38)
- Exerciții pentru suflet (4)
- Gânduri printre rânduri (7)
- Jurnal (17)
- Jurnal de sarcină (7)
- Motivational (2)
- Organizare (7)
- Poveștile mele (27)
- Recenzii cărţi (2)
- To Do List (1)
- Versuri/ Lyrics (88)
Monday, June 1, 2015
Pandişpan cu cireşe
Luna cu cireşe este una dintre cele mai frumoase din an. Vacanţa mare bate la uşă pentru cei mici, grădinile se umplu de culoare pe zi ce trece, ziua devine mai lungă, deci avem mai mult spor la gătit!
Astăzi, de 1 iunie, Ziua Copilului, cu o mână de cireşe pe care le aveam prin frigider, ouă de la ţară primite de la dragii mei părinţi, mi-am făcut de lucru şi a ieşit acest pandişpan savuros.
Ce am folosit:
4 ouă
200 gr zahăr
200 gr faină
150 ml apă
150 ml ulei
250 gr cireşe fără sâmburi
coaja rasă de lămâie
două linguri de cacao (opţional)
zahar pudră (opţional)
sare
Cum am procedat:
Am separat albuşurile de gălbenuşuri, am frecat spumă gălbenuşurile cu un praf de sare, apoi am adăugat uleiul şi apa. Am mixat în continuare până la omogenizare şi până compoziţia a făcut spumă. Am turnat treptat zahărul, făina şi coaja de la o jumătate de lămâie, mixând în continuare până la uniformizare.
Separat, în alt bol, am bătut albuşurile spumă şi am încorporat rezultatul în compoziţia anterioară, amestecând uşor cu o lingură, cu mişcări de jos în sus, până am obţinut un amestec omogen.
Am uns o tavă cu ulei (am folosit una de tort, cu margine detaşabilă), am presărat puţină făină şi am aşezat un strat de cireşe.
Am turnat compoziţia deasupra. Am oprit puţin aluat pe care l-am mixat cu cacao şi l-am turnat ulterior ca în fotografie. Această parte este opţională.
Am dat la cuptor pentru cam 35 de minute, la 180°C. Am testat cu scobitoarea spre final şi când a fost gata, iată ce a ieşit! :)
Se poate presăra zahăr pudră deasupra.
Mult spor şi să aveţi o zi frumoasă ca zâmbetul unui copil! ツ
Izabela
Sunday, May 31, 2015
Soufflé de broccoli
Soufflé-ul este o mâncare ce se face uşor şi este foarte light.
Am avut o perioadă în care găteam foarte des soufflé-uri, cel puţin o dată pe săptămână din cauza unor probleme digestive, iar acest tip de mâncare era printe cele recomandate.
Bineînţeles că nu m-a deranjat acest lucru pentru că îmi place şi am încercat mai multe tipuri de soufflé pentru a diversifica: de broccoli, de conopidă, de dovlecel/ zucchini, de pui etc. sau diverse combinaţii dintre acestea.
Astfel, stomacul meu a fost cum nu se poate mai fericit şi recunoscător şi am avut de fiecare dată mai mult timp pentru mine, acest fel de mâncare preparându-se foarte rapid. :)
Cel mai recent am reîncercat varianta cu broccoli.
Ce am folosit:
400 g broccoli congelat (se poate utiliza şi buchet mic de broccoli crud)
3 ouă
150 ml lapte
50 g telemea de vacă
1 lingura faină
50 g unt
sare după gust
Cum am procedat:
Am opărit broccoli congelat cu apă clocotită. (Dacă-l folosiţi crud, acesta se desface în bucăţi mici şi se fierbe maxim 10 minute în apă cu sare). Apoi l-am scos cu o paletă şi l-am pus în apă foarte rece pentru a-şi păstra culoarea.
L-am scurs bine şi l-am călit foarte puţin în unt, pentru a păstra bucăţile întregi. Dacă doriţi, se poate pas uşor în timp ce se căleşte în unt. L-am adăugat ulterior în vasul pentru cuptor, cu inflorescenţele în jos. (vasul uns în prealabil cu ulei de măsline sau unt).
Într-un vas, am mixat bine gălbenuşurile până s-au albit, am adăugat făina, telemeaua, laptele şi am mixat până la uniformizare.
Separat, am bătut albuşurile spumă, le-am adăugat peste amestecul de mai sus şi le-am încorporat cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat compoziţia obţinută peste broccoli şi am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 30 minute.
Spre finalul celor 30 de minute, am testat cu scobitoarea pentru a mă asigura că este gata.
Şi, la final, m-am bucurat de un soufflé şi delicios pe care colegii de la muncă îl apreciază aşa cum se cuvine. De fiecare dată trebuie să iau porţie dublă pentru masa de prânz :)
Poftă bună!ツ
Izabela
P.S. Pentru iubitorii de carne, se pot adăuga în compoziţie fâşii fripte de piept de pui.
Am avut o perioadă în care găteam foarte des soufflé-uri, cel puţin o dată pe săptămână din cauza unor probleme digestive, iar acest tip de mâncare era printe cele recomandate.
Bineînţeles că nu m-a deranjat acest lucru pentru că îmi place şi am încercat mai multe tipuri de soufflé pentru a diversifica: de broccoli, de conopidă, de dovlecel/ zucchini, de pui etc. sau diverse combinaţii dintre acestea.
Astfel, stomacul meu a fost cum nu se poate mai fericit şi recunoscător şi am avut de fiecare dată mai mult timp pentru mine, acest fel de mâncare preparându-se foarte rapid. :)
Cel mai recent am reîncercat varianta cu broccoli.
Ce am folosit:
400 g broccoli congelat (se poate utiliza şi buchet mic de broccoli crud)
3 ouă
150 ml lapte
50 g telemea de vacă
1 lingura faină
50 g unt
sare după gust
Cum am procedat:
Am opărit broccoli congelat cu apă clocotită. (Dacă-l folosiţi crud, acesta se desface în bucăţi mici şi se fierbe maxim 10 minute în apă cu sare). Apoi l-am scos cu o paletă şi l-am pus în apă foarte rece pentru a-şi păstra culoarea.
L-am scurs bine şi l-am călit foarte puţin în unt, pentru a păstra bucăţile întregi. Dacă doriţi, se poate pas uşor în timp ce se căleşte în unt. L-am adăugat ulterior în vasul pentru cuptor, cu inflorescenţele în jos. (vasul uns în prealabil cu ulei de măsline sau unt).
Într-un vas, am mixat bine gălbenuşurile până s-au albit, am adăugat făina, telemeaua, laptele şi am mixat până la uniformizare.
Separat, am bătut albuşurile spumă, le-am adăugat peste amestecul de mai sus şi le-am încorporat cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Am adăugat compoziţia obţinută peste broccoli şi am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 30 minute.
Spre finalul celor 30 de minute, am testat cu scobitoarea pentru a mă asigura că este gata.
Şi, la final, m-am bucurat de un soufflé şi delicios pe care colegii de la muncă îl apreciază aşa cum se cuvine. De fiecare dată trebuie să iau porţie dublă pentru masa de prânz :)
Poftă bună!ツ
Izabela
P.S. Pentru iubitorii de carne, se pot adăuga în compoziţie fâşii fripte de piept de pui.
Wednesday, May 27, 2015
Monday, May 25, 2015
Reţetă pinguini
Nu, nu este vorba despre Pinguinii din Madagascar şi nici de vreo dubioşenie cu carne de pinguini, ferească Sfântul!, ci de o combinaţie uşoară între măsline, morcov şi brânză :)
S-ar zice că este ceva migală la mijloc, dar pe măsură ce au început să apară rezultatele, parcă nu voiam să se mai termine.
Este un aperitiv light care poate fi preparat oricând, mai ales la petreceri pentru copii, brânza calcică utilizată şi morcovul fiind două surse importante de minerale şi vitamine.
Ce am folosit:
- brânză calcică de la Delaco (vezi foto, se găseşte în supermarket-uri)
- măsline fără sâmburi (sunt necesare 48 dacă vrei să foloseşti toate bucăţelele de brânză, acestea fiind 24)
- morcovi
- scobitori
- multă răbdare şi entuziasm - obligatoriu :)
Cum am procedat:
Mi-am folosit talentul artistic, creativitatea şi răbdarea pentru a crea întâi de toate picioruşele şi ciocul pingunilor. Am înfipt câte o scobitoare în fiecare rondea de morcov ce reprezintă picioruşele.
Apoi am adăugat şi fiecare bucăţică de brânză.
Am tăiat 24 de măsline în jumătăţi pe care le-am aşezat sub formă de aripi.
Am pus "ciocurile" în câte o maslină pentru a crea căpşorul drăgălaş de pingiun şi l-am adăugat pe scobitoare.
Mai jos poza finală care face cât o mie de cuvinte, pentru inispraţie maximă!
Spor!
Izabela ツ
sursă foto |
sursă foto |
Este una dintre acele zile...
photo source |
Nu-i nici tristeţe, nici supărare, poate doar un strop de nostalgie după copilăria ascunsă acum printre paginile unui jurnal îngălbenit, poate este doar nevoia din ce în ce mai mare de linişte, de spaţiu, de oameni care ştiu să tacă mai mult şi mai frumos decât ştiu să vorbească, poate este doar sufletul meu obosit care caută neîncetat frumuseţea şi bunătatea din lume...
Sunday, May 24, 2015
Tort de biscuiţi curcubeu
Tortul de biscuiţi este unul dintre cele mai simple şi la îndemâna oricui de făcut, atât din punct de vedere al ingredientelor cât şi al costurilor.
Se face repede şi uşor, mai ales cu ajutorul celor dragi care vor avea privilegiul să se bucure de asemenea desert aromat.
Menţionez că simpla poftă de ceva dulce este suficient de bună ocazie pentru a pregăti acest tort. :)
Ce am folosit (ingrediente):
- 500 g biscuiţi populari
- 500 ml lapte
- 3 linguri cacao
- Jumătate pachet unt de masă
- O cană de zahăr (200-250 g)
- Două ouă
- Două linguri făină (cu vârf)
- Esenţă rom (o fiolă – două/ sticluţă)
Cum am procedat:
Crema:
Se mixează bine ouăle cu zahărul adăugat treptat.
Se adaugă treptat cacaoa şi făina şi se mixează până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se mai mixează 2-3 minute. Eu am adăugat aici şi o fiolă de esenţă de rom, deşi după reţeta originală se pare că nu e nevoie, dar a ieşit mult mai aromat aşa :)
Compoziţia obţinută se pune într-o cratiţă şi se fierbe la bain-marie timp de jumătate de oră la foc mic, cel mult mediu, amestecând în continuu. (s-ar putea să ai nevoie de ajutor în caz că te plictiseşti amestecând :-D) La finalul celor 30 de minute, ar trebui să rezulte o cremă groasă care se ia de pe foc, se mai amestecă aproximativ 2-3 minute şi se lasă la răcit.
Când s-a răcit aproape de tot, se freacă bine untul şi se adaugă la cremă, care se mixează bine până la omogenizare. După ce se răceşte de tot, se face un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom, după gust, se înmoaie biscuiţii, unul câte unul, şi se aşează pe un platou/ o tavă: un strat de biscuiţi şi unul de cremă în continuu până la epuizarea acestora.
Se lasă la frigider câteva ore (două - trei în mod normal, dar depinde şi de răbdarea celor ce aşteaptă pe lângă frigider :))). Şi apoi e numai bun de savurat! :)
Enjoy!
Izabela ツ
P.S. Dacă vrei, îl poţi decora cu… aproape orice îţi trece prin minte :D ca să arate mai festiv, după preferinţe.
Am făcut acum ceva timp tortul din pozele ataşate (din cantităţi duble), dar atenţie: sunt cam tari bombonelele astea, de-asta l-am numit „tort cu oase” :)) )
Emma's pages (5)
photo source |
While he was holding her hand tight, she was craving for a hug, she was wondering how it would be to lean her head against his shoulder, closing her eyes and enjoying that sweet moment.
She spotted something in his eyes, a different light than what she was used to, the warmth you gaze at a dear person with. Something has changed since she last saw him a couple of weeks ago.
What she didn't know is that Matthew would have kissed her, right there, that very moment, if the nurse had left the room even for a second. But she didn't.
Subscribe to:
Posts (Atom)
Un 2024 cât mai bun!
Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...
-
Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...