Saturday, April 23, 2016

Cinci ani de petale! :)






Umblă vorba prin blogosferă că... a fost odată ca niciodată un blog mititel, presărat cu petale, decorat în toate culorile curcubeului, dar care obişnuieşte să stea uneori în colţul lui, cuminte, urmărind din umbră postările pe care alte bloguri le toarnă pe bandă rulantă, fără prea multe ezitări.

Micul blog, Petals of Isabelle, reflexia online a sufletului meu, nu mai mare decât o buburuză, se confruntă uneori cu o doză neaşteptată de nesiguranţă şi cu o creativitate care se împiedică adesea de stresul cotidian.
Sub masca densă de petale, am păşit cu sfială în lumea virtuală acum fix cinci ani, mereu suprinsă și impresionată, nu de balaurii cu şapte capete, ci de bloggerii bine antrenaţi, pasionați, cu minţi ascuţite şi creativitate dusă la cote maxime.

Tot zburdând prin mediul online, citind pe nerăsuflate povești care mai de care mai interesante, nu despre zmei şi cai înaripaţi, am decis să aștern bucăți din inima mea și aici, nu numai în agende și caiete, pentru a le împărtăși cu oameni însetați de frumos, de magie, de viață.

Curiozitatea nu m-a omorât, ci m-a împins mai departe pe fel și fel de bloguri și am rămas uimită din cale afară (mai rău decât Făt-Frumos dacă ar fi descoperit că Ileana Cosânzeana este de fapt Muma Pădurii) de modul în care cuvintele curgeau, se împleteau şi se închegau în unele postări și mi-am zis că pot şi eu... măcar pe jumătate.

Din momentul în care mi-am azvârlit sufletul în această zonă tumultoasă, am construit lumi imaginare, poveşti cu final fericit, note autobiografice, etc., încercând să redau totul într-o notă cât mai personală, creativă, autentică
 
M-am învârtit cu teamă şi cu grijă printre paşii hotărâţi ai giganţilor blogosferei, ce mă făceau adeseori să mă simt şi mai mică, citindu-le textele scrise cu pasiune şi cu toate celelalte ingrediente magice pe care eu încă nu le descoperisem.

Iar atunci când inspiraţia pleca fără să-mi dea de ştire, am încercat să depășesc blocajele şi gândurile mărunte, pentru ca cititorii să nu creadă că au nimerit într-o ogradă greşită.

Aşadar, mai în vârful picioarelor, mai târâş pe coate, mai cu fruntea sus, mai cu alifii lipsă, am rezistat cinci ani și voi continua să scriu cât mai des și mai frumos și de acum înainte.

Iar dacă la un moment dat voi îndrăzni să cresc, în modul clasic, neaşteptat - într-o lună cât alţii într-un an -, voi trăi fericită până la adânci bătrâneţi, știind cu certitudinefiecare emoție, fiecare sentiment, fiecare trăire transformată în cuvinte vor fi meritat toate eforturile, îndrăzneala și timpul investite
 
Dar aceasta este altă poveste... :)



14 comments:

  1. La mulți ani, blogulețului tău, și la cât mai multe articole la fel de frumoase și creative ca până acum!

    Mie îmi place mult cum scrii, ai tu ceva al tău :D :)

    ReplyDelete
  2. La cati mai multi :D!
    Sa ne citim cu bucurie :)

    ReplyDelete
  3. La multi anisori veseli si creativi!!! Esti minunata si imi plac scrierile tale :) Pupici si multe zambete, Liuba x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc din suflet, draga mea Liuba! :*
      Te pup cu drag şi îţi doresc o săptămână minunată! ^_^

      Delete
  4. La Multi Ani blogului tau! Sa continui la fel de inventiv si de frumos!
    Zile frumoase si pline de senin iti urez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc mult pentru urare şi gândurile bune!
      O seară frumoasă şi liniştită! :) ^_^

      Delete
  5. La cat mai multi si cat mai frumosi! Te pup.

    ReplyDelete
  6. la multe...postari frumoase! :)

    ReplyDelete
  7. La multi ani!!!!! Imi plac foarte mult postarile tale! Cred ca ai muuuuult talent la scris!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci asemenea ;-) Să ne citim cu bine şi de acum înainte :)

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...