Saturday, November 16, 2013

Vă invit la concurs :)





Introducere:
Viața este asemeni unei cutiuțe muzicale. În melodia ce o însoțește, poți găsi bucurie, tristețe, speranță, amărăciune, gingășie, toate învăluite de un strat fin de iubire și vise.
Melodiile respective sunt, de cele mai multe ori, deosebit de sentimentale și delicate, și pot atinge foarte ușor un suflet sensibil. Videoclipul LuxuryGifts.ro de mai jos este o completare palpabilă la cele enunțate anterior.
Dacă viața ar fi o scenă, ne-am perinda în paşi eleganţi de balet printre stele, printre zâmbete, printre dorințe, printre neîmpliniri și amăgiri, dar tot ce contează este că, la final, trăirile noastre au greutate, relevanță și au meritat efortul!

http://www.youtube.com/watch?v=Y-8FpnXUFIY 

Premiu:
Un voucher de reducere de 50% pentru produse din gama butoni și bijuterii cu cristale oferit de LuxuryGifts.ro. Oricare ar fi obiectul ales, trebuie să știți că fiecare dintre ele are o poveste, iar aceasta poate fi spusă și simțită chiar de dumneavoastră.

Câteva produse la care se aplică reducerea (mai multe detalii pe site):












Ce trebuie să faci:
Răspunde la întrebările de mai jos, iar cel mai creativ răspuns va fi premiat:

Ce îți inspiră acest clip? Ce sentimente îți trezește melodia cutiuţei muzicale?
Dacă ai câștiga premiul acestui concurs, ce obiect ai alege și cui i l-ai dărui?

Câștigătorul va fi desemnat în data de 22 Noiembrie, într-un comentariu la această postare. Mult succes! :-)


Concurs sponsorizat de LuxuryGifts.ro și realizat în cadrul Superblog 2013

Friday, November 15, 2013

În vizită la Straja






Noiembrie… frig… ceață… Vreme tocmai bună pentru o vizită virtuală, departe, în munți. La vila Alpin, din Straja.
Accesez prima pagină, cu un conținut la îndemână, aerisit și câteva rubrici esențiale, importante, speicifice pentru site-urile cu profil turistic, ceea ce îmi trezește interesul.
Totuși, sunt de părere că prima pagină ar trebui să întâmpine vizitatorii cu o poză reprezentativă de dimensiune mare.
De asemenea ar fi binevenite mici îmbunătățiri în materie de design. Ar merge puțină culoare care să sugereze un loc atractiv, unde există activitate din plin, în funcție de fiecare sezon, un loc fascinant, cald, primitor, așa cum și este vila, dar și localitatea unde se află.
Cum sărbătorile de iarnă sunt aproape, continui “plimbarea” la rubricile de sezon “Crăciun 2014” și “Revelion 2014”. Îmi doresc să știu dacă în perioada respectivă pot beneficia de un sejur la Straja și ce implică acesta. Îmi place că infromația este bine structurată, pe categorii. Sunt menționat prețul, perioada, meniurile, posibilitățile de cazare și toate facilitățile aferente.
Dar, și de această dată, un strop de culoare ar face ofertele mult mai atractive, mai interesante, chiar mai încântătoare aș spune. Ar merge eventual ca pentru aceste oferte, textul propriu-zis să fie inserat peste o poză veselă de la același eveniment din anul anterior.
Merg mai departe la prezentarea traseului, pe zile. Foarte detaliat, la obiect, programul este unul diversificat, ceea ce desigur este un plus. Cu toate acestea, ar fi utile câteva imagini cu cele mai importante momente care să suțină textul. Ar fi interesant de aflat dacă există și activităși indoor, pentru oaspeții mai puțin activi, sau pentru a petrece zilele ploiase. Dacă există, ar putea avea și acestea locul lor pe site.
Nu practic schiatul, dar sunt curioasă ce presupune acest sport de iarnă într-o zonă pitorească. Detaliile despre schi la Straja îmi par destul de bine aranjate, informația oferită este foarte clară și utilă pentru pasionații acestei activități. Ar prinde bine și aici două-trei poze care să stârnească emoția și cheful vizitatorului pentru a practica sportul preferat.
Ar mai putea fi adăugată pe site posibilitatea de rezervare online și o secțiune cu testimoniale, care să fie cerute aleatoriu oaspeților vilei Alpin.
S-ar putea crea și subcategorii cu impresii și păreri de la cei care vin doar în vacanță sau în cantonament la Straja sau la schi, pentru ca părerile să fie cât mai diversificate și să reflecte realitatea.
Vila Alpin, are multe plusuri, în special pentru că este deschis unui public foarte larg. Aici îți poți petrece vacanțe de neuitate sau poți veni în teambuilding cu echipa de la muncă. Pe lângă multitudinea de camere spațioase, îngrijite și lumnioase, aici se pot organiza evenimente nunti, botezuri, zile de naștere, restaurantul fiind suficient de spațios și destul de bine prezentat pe site.
De asemeni, pentru alte evenimente oficiale, Vila Alpin pune la dispoziție sala de conferințe pentru cei interesați.
                Alte îmbunătățiri, sau mai bine spus idei, ar fi adăugarea de noi poze în galerie, de la sezon la sezon, pentru a sublinia ideea de schimbare, de continuă dezvoltare și inovație. Și, din punctul meu de vedere, rubrica “Despre noi” să fie updatată periodic cu un paragraf de tip introducere sau o părere a unui angajat cu poza acestuia.
               
                Concluziile mele ar fi că în principal, Vila Alpin nu are nevoie de foarte multă reclamă, deoarece zona în care se află și serviciile oferite vorbesc de la sine. Dar, având în vedere că în epoca în care trăim, accentul pe publicitate este tot mai mare, este nevoie de o revigorare a site-ului. Pentru început, ar putea fi luate în calcul adăugarea de mai multă culoare și mai multe imagini reprezentative pentru a reflecta informația din text.

                O vilă de trei stele merită un site de cel puțin tot atât de multe stele!


Articol scris pentru SuperBlog 2013

Wednesday, November 13, 2013

Gusturi din trecut






Sărată sau dulce, fină sau dură, un singur aliment, atât de multe denumiri și tot mai multe preparate, care mai de care mai savuroase: brânza, un deliciu care merită un tratament aparte în succesiunea de popasuri culinare ale zilei și, de ce nu, ale vieții.
Brânza a lăsat urme profunde în istoria gusturilor mele. Rafturile memoriei îmi sunt înțesate cu preparate din brânză sub forma unor amintiri cu greutate, așezate la categoria “Mmmmm… delicios!”, împărțită în mai multe secțiuni.
       La secțiunea “Copilărie”, îmi surâd vesele niște pateuri cu brânză (mai mult apetisante decât vesele) care îmi întrerup drumul spre școală și țin îmi fac stomacul fericit în pauza mare.
Mai sunt de reținut întâlnirile reușite dintre telemeaua proaspătă de oaie cu roșiile abia culese din grădină, asezonate cu puțin ulei de măsline, sub o ploaie înmiresmată de busuioc.
            Și să nu uit de macaroanele cu brânză ale bunicii, preparate în cuptor, la foc de lemne, în serile în care nasurile turtite de fereastră se dezlipeau vrând-nevrând, simțind deliciul ce aștepta aburind pe masa.
            În aceeași secțiune, dar putând foarte bine să încapă și la secțiunea “Adolescență”, găsesc nișet amintiri prăfuite de pufuleți și biscuiți cu aromă de brânză, în care dădeam iama când voiam ceva de ronțăit în sesiunile de lectură sau de leneveală în fața TV-ului. Tot cam atunci, odată cu vârsta, am dezvoltat o combinație ciudată pentru unii, dar încântătoate pentru papilele mele gustative: ați încercat vreodată salată de boeuf cu telemea de vacă? Prespun că nu, dar ciudățenia asta a devenit un obicei pe care îl păstrez și astăzi cu sfințenie pentru că e... pe gustul meu.
Pizza cu multă branză sau cașcaval, după caz, este tot o parte importantă din anii zgubilitici din timpul liceului, când blatul subțire ar fi putut oricând să cedeze sub stratul dublu de materie brânzoasă.
            Mergând mai departe, la secțiunea “Tinerețe” (cu bătrânețe la orizont), realizez că mâinile mele fac echipă bună cu pasiunea pentru brânză, iar faptul că sunt fan al acestui aliment este dovedit din plin de diversitatea culinară care a început să prindă viață de ceva vreme în bucătăria mea. Poze? Nu există. De ce? Este simplu: timpul pe care l-am avut la dispoziție să mă gândesc măcar sa fac o poză preparatelor nu a fost suficent ca să țină la distanță pofticioșii care s-au înfruptat din acestea “cât erau calde”.
            Așadar, am trecut la ceea ce unii ar numi “gastronomie sofisticată”. Un exemplu ar fi soufflé-ul de brocoli cu brânză de oaie, care se desfăta leneș în cuptor la 160 de grade, până să mă fascineze cu nuanțele de verde apetisant, ca mai apoi să îmi ofere satisfacția de a fi luat o cină sănătoasă și care a meritat așteptarea.
Ca imediat să fie urmat de un cheescake, servit cu aceeași gentilețe cu care respectivul desert a dat altă nuanță, alt gust, altă poveste zmeurei din compoziția fină.
            Evident, fiind fan brânză, clasica omletă cu brânză, nu încetează să îmi facă cinste, mai ales când timpul se dovedește a-mi fi potrivnic.
            Iar la secțiunea “Bătrânețe” – amintiri din viitor -  cu siguranță voi avea ca și fel principal faimoasele macaroane cu brânză ale bunicii. Că doar trebuie să-mi tratez și eu nepoții ca la carte, nu? :-)



Concluzii : Am fost, sunt și voi fi mereu fan brânză. Susțin și semnez! ;-)

Articol scris pentru SuperBlog 2013
 

Tuesday, November 12, 2013

Redefining true friendship



They say "A true friend is someone who you can call anytime... just to laugh, cry, complain or tell silly stories... and still listens". Agree? Of course.

But if a friend doesn't or can't do all the above at a certain time, when you feel you need them the most,  it doesn't make them less of a true friend. You are not a true friend yourself if you don't understand that the other one has their own life, problems, worries, and that they need their time and space once in a while, without involving you. 

Everybody needs to breath and mind their own business and cannot be 24/7 there for you, no matter what you do, no matter what they do.
And again, that doesn't mean that your friend is not a true friend, or that they don't love you or care for you anymore. 

It all has to be both-sided: feelings, respect, understanding, care, even if sometimes it might be more difficult to understand.

Just a thought...

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...