Wednesday, January 13, 2016

Suntem ridicoli...

sursă

Da, noi, oamenii, suntem cea mai ridicolă specie de pe planetă.
Mă gândeam într-o zi cum trăim într-un cerc vicios. Stupid de vicios...

Sunt oameni care abandonează animalele sau le torturează, le fac rău versus cei care vin în urma lor să ofere alinare, vindecare, iubire bietelor suflete.

Sunt oameni care distrug natura în masă prin defrişări şi deversări de deşeuri în ape versus cei care plantează copaci şi fac eforturi pentru a curăţa şi menţine apele curate.

Sunt oameni care merg în drumeţii sau călătorii şi aruncă ambalaje, peturi prin păduri, pe plajă, pe câmpii versus cei care vin şi strâng în urma lor la nesfârşit.

Sunt oameni care abandoneză nou-născuţii prin cele mai oribile locuri versus cei care îi salvează, le dau o şansă la viaţă, unii crescându-i ca pe proprii copii.

Sunt oameni care au războiul impregnat în sânge versus cei care ajung să îşi rişte chiar şi viaţa pentru pace.

Iar acţiunile astea se repetă din nou şi din nou. Pentru că, din păcate, întotdeauna se va găsi cineva care să facă rău, să strice fără să clipească.

Din fericire, însă, deşi este mult mai greu de reparat, vor fi mereu şi cei care îşi vor dedica energia, timpul şi sufletul să facă lumea mai suportabilă, dacă nu chiar mai bună şi mai frumoasă! :)

2 comments:

  1. Toate animalele trăiesc și sunt așa cum le-a proiectat Dumnezeu, numai noi, oamenii, ne-am crezut mai deștepți și am deviat de la traiectorie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, am deviat rău de tot. Dumnezeu ne-a dat mintea pe care o avem ca să ne folosească nouă, celor din jur şi lumii. Dar...

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...