Sunday, December 8, 2019

Exerciții pentru suflet (4)

Photo by David Hofmann on Unsplash
 
Astăzi vă propun un exercițiu fizic menit să aibă efecte și asupra sufletului.

Iar prin exercițiu, vreau să spun: fă mișcare, dansează, plimbă-te!

Dansează singur(ă) în casă pe muzica preferată, dansează când gătești sau faci curățenie, dansează împreună cu cei mici pe cântecelele lor preferate. 

Ieși din casă, plimbă-te, hoinărește, cutreieră un parc în lung și-n lat.

N-ai chef de mers la sală? Nici nu trebuie, dacă nu urmărești să ai rezultate deosebite asupra fizicului tău. Dar fă mișcare!

Activitatea fizică dă un tonus și o energie deosebite atât organismului, cât și psihicului. Când te simți pleoștit și deprimat și nu-ți dai seama de ce, poate tocmai de asta ai nevoie. De a scutura prin mișcare energia negativă pe care ai "achiziționat-o" de-a lungul unei întregi zile de muncă sau chiar mai mult de atât.

Cel mai interesant este că, deși ai impresia că ai obosit, imediat după, te simți energizat și gata să cucerești lumea. Chiar dacă lumea înseamnă doar o chiuvetă plină de vase care așteaptă să fie spălate sau un morman de haine de călcat sau dat cu aspiratorul în toată casa.

Altfel le faci pe toate când ești revigorat!

Așadar, vă provoc la dans, la alergat, la mers pe jos ș.a.m.d.! 😉


6 comments:

  1. Buna indemn. Se pune daca merg pe jos la serviciu cam juma' de ora. Uneori ma si intorc??? Si sa stii ca pare ca la 7.30 am strazi cunoscute ale mele (sunt proprietara de strazi). Zici ca-s singurul pieton. Ma intalnesc cu unii ce cred ca se duc spre masini... Dar poate fac sala :P O saptamana buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur se pune! Plimbările astea pe jos pun sângele în mișcare.
      Weekend frumos!

      Delete
  2. Locul unde lucrez are in curte un circuit de F1, oriunde am de mers dintro cladire in alta, iti dai seama de distante :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehee, vrând-nevrând, faci mișcare. E chiar bine 😊

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...