Friday, August 22, 2014

Învaţă să asculţi




­                Învaţă să-i asculţi cu adevărat pe cei ce îţi vobesc, până la capăt, fără intenţia de a-i întrerupe, completa, contrazice.

                Învaţă să-i asculţi fără să ai impresia că ştii deja ce vor să spună sau că ştii tu oricum mai bine.

                Învaţă să-i asculţi cu adevărat, chiar şi atunci când îţi repetă pentru a doua - a treia oară ceea ce ţi-au spus şi mai devreme. Cu siguranţă e ceva important pentru ei şi au motive să repete, mai ales când stau de vorbă cu o persoană aiurită, adesea ruptă de realitate.

                Învaţă să asculţi fără să judeci, fără să critici, fără să arunci cu pietre. Aminteşte-ţi că suntem diferiţi unii de ceilalţi, că nu gândim la fel, iar mania de a aduce mereu contraargumente părerii celuilalt dăunează grav unei relaţii.

                Învaţă să-i asculţi cu adevărat mai ales pe oamenii pe care-i iubeşti, ca să-i înţelegi mai bine, ca să reuşeşti să le simţi mai îndeaproape inimile, dorinţele, nevoile, sufletele deschise. Ca să poţi să îi iubeşti mai bine, mai frumos, mai profund, mai curat...

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...