Sunday, October 6, 2013

Frumoasă doar cu... șofer




Era unul din acele momente când ar fi plecat în lume. Ar fi renunțat la tot. Și-ar fi luat doar gândurile neîmpărășite și zâmbetele nedăruite, le-ar fi îndesat peste maldărul de haine nepurtate și nu ar mai fi privit în urmă...
 
Ce utilă ar fi fost acum o mașină! Dar ce știa ea despre domeniul auto? Mai nimic, ce-i drept.  Îi atrăgeau totuși privirea mașinile elegante, bine conturate, cu forme rotunjite, puțin... feminine. Îi plăcea să le privească, alunecând pe șosele, conduse de oameni simpli care goneau hotărâți către o destinație precisă. Sau poate erau oameni ca ea. Oameni care aveau nevoie doar de o escapadă, care nu doreau decât să se desprindă o vreme de lume ca să-și poată face ordine în mintea răvășită.

Niciodată nu a simțit mai acută dorința de a avea o mașină. Ar fi ales fără să ezite noua Toyota Corolla.  În mod obișnuit, nu-i păsa de mărci, pentru că de cele mai multe ori o încântau culoarea sau forma, esteticul, indiferent de emblemă. Dar văzuse o reclamă cu vreo două zile în urmă și a rămas fascinată de frumusețea ei, de noua creație Toyota. N-ar fi spus niciodată că o mașină este frumoasă. Poate drăguță sau atrăgătoare. Însă de data asta era altceva. Poate circumstanțele în care văzuse reclama... În acele momente simțea că dacă brusc la ușa ei ar fi apărut un șofer misterios într-o mașină albă, ar fi plecat la drum fără să stea pe gânduri. La fel ca Ileana Cosânzeana alături de Făt-Frumosul ei pe un cal alb.
Hmm... Corolla... Un strop de poezie pentru un obiect atât de tehnic, de greu de înțeles pentru o femeie ca ea, veșnic cu capul în nori, pierdută printre fluturi și curcubeie.
Ce-ar mai fi călcat accelerația și, cu volumul la maxim, ar fi lăsat-o pe Katy Perry să-i cânte amarul: ”Days like this I wanna drive away”. Dar știa foarte bine că visa la o... relație imposibilă. Chiar de curând renunțase la școala de șoferi. Pur și simplu nu era de ea, condusul este pentru oameni siguri pe ei, pe puterile lor. Pe când ea, ei bine, se pricepea mai mult la asezonat litere și cuvinte cu stări și simțiri profunde... Așa că, tot ce putea să facă în acel moment critic era să cheme un taxi, nu?  

...........

(peste câteva luni, la o reprezentanță  Toyota)

“Gata!”, își spuse radiind sub soarele blând de octombrie, semnând ultimele documente pentru a intra în posesia mult râvnitei Corolla.
“Cu mașina am rezolvat-o. Cu șoferul... rămâne de văzut...”, își spuse din nou, gândindu-se la privirea lui caldă și la faptul că o aștepta chiar acum în pub-ul lor preferat. Ce vești avea pentru el! O să-l dea pe spate...




Articol scris pentru SuperBlog 2013


 

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...