Friday, September 13, 2019

Curățenia de toamnă

A venit toaaaamnaaaa! Minunea asta de anotimp în care copacii se aprind în culori hipnotizante, iar fructele ne îmbie cu arome și gusturi care de care mai apetisante.

Cele mai frumoase toamne le-am petrecut, desigur, în casa și curtea copilăriei. O să merg de mâine pentru o săptămână. Pădurea a început deja să se aprindă în văpăi, fructele se coc în grădină, nopțile sunt reci, iar diminețile friguroase mă fac să mă zgribulesc cu un șal și o cafea sau cu un ceai fierbinte.

Foto de prin 2016 cred  :)

Să simt cum bate vântul ușor și să adulmec parfum intens de struguri copți, iar soarele să mă încălzească cu razele-i tot mai plăpânde ce emană o căldură dulce.

Hmmmm, ce toamnă! Ce atmosferă! Ce frumos ar fi să fiu plătită pentru zăcut în hamac și să citesc în voie oricând orice. Ce viață și ce job aș mai avea! 😂

Dar ca să revin la subiect și la realitate, începutul toamnei este un prilej bun de a face curățenie. Anul acesta am făcut o pasiune pentru organziare, deși nu am acționat așa intens cum îmi dorisem.

Continui să fac ordine, de data asta altfel:
- în mail-ul personal - m-am dezabonat de la o mulțime de newsletter-e la care mă abonasem cu mult timp în urmă, dar pe care nu le-am deschis niciodată.
- am dat unfollow blogurilor inactive de ani de zile
- am ieșit din zecile de grupuri de pe Facebook pe care nu le mai urmăresc de multă vreme
- voi mai arunca o privire în lista de prieteni, deși e posibil să nu mai șterg pe nimeni. De la ultima curățenie de acest tip, am fost atentă la ce oameni adaug în listă.
- am strâns o grămadă de cărți  și reviste vechi pe care urmează să le donez sau vând după caz

Ce bine se simte curățenia asta! O ușurare a casei, a spațiului virtual și, mai ales, a sufletului meu încărcat. Deja mi-a intrat în obicei și de acum voi face tot posibilul să nu mă mai aglomerez cu lucruri inutile și copleșitoare.

O toamnă frumoasă, colorată și parfumată vă doresc! 🍁🍂🌞


14 comments:

  1. Chiar este comod sa stai în hamac? Poate asa pentru un "daydriming" m-as încumeta dar pentru citit ... îmi pare "înghesuit"! :))
    Am trei e-mails ... unul foarte"oficial", adica pentru treburi serioase, unul de la blog si unul ... pentru "porcarele" pe care sincera sa fiu nu l-am mai accesat de mult .. bine ca mi-ai amintit! :))
    Un weekend si o saptamana placita cu micutul tau îti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e destul de comod daca pui cel putin o pernuta confortabila. Una a venit la pachet cu hamacul. Chiar n-am mai stat de multa vreme in hamacul asta. Trebuie sa-l montez din nou sa testez comoditatea :))))
      Cred ca toata lumea are mai multe mail-uri, pentru tot felul de treburi sau voeba ta, "porcarele" :)))

      Sapatamana frumoasa! :)

      Delete
  2. Ma uit cu drag cum stai in hamac. Si nu-i rau sa lancezesti, incarca-ti bateriile cat se mai poate.
    Cat despre curatenie, te admir, dar eu sunt mama nimicurilor si inutilitatilor. :P ..mai vedem.
    Numai bine!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheee, da, leneveala chiar face bine la sanatate, mai ales cea psihica. Si eu eram asa, dar nu mai puteam sa stau asa incarcata cu de toate ca o shaorma :)))) Erau deja prea multe.
      Ganduri bune! :)

      Delete
  3. O saptamana de vis iti doresc! :)
    Am avut si noi hamac cu noduri ... :))) era cam incomod dar o paturica rezolva problema (atata timp cat nu pica de unde era prins, intre doi pomi, lol).
    Ce vremuri faine erau pe atunci, in copilarie!
    Pupici cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevaray! E comod doar cu ceva extra. Eu am o pernuta care a venit la pachet cu hamacul si asa e foarte bine :)
      O saptamana minunata! :)

      Delete
  4. si cand frigul vine, si-ti sufla paru-n zeci de parti,
    iti amintesti cu drag de nemurire.
    si-n galagia frunzelor canzand, te-apuca dorul de cei dusi, de cei ramasi, de ce ai si ce-ai pierdut.
    si te mobilizezi, iti ordonezi ideile, le pui in sir indian.
    si cu indienii o pornesti la un nou drum, intr-o noua etapa a vietii, sperand ca, mai curat fiind, mai chibzuit si mai atent, acum va fii mai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos pentru urare!
      Foarte frumos ai scris! :)

      Delete
  5. * placuta
    Sorry! Graba strica treaba! :))

    ReplyDelete
  6. Frumos ai descris momentele toamnei. :)
    Pentru curatenia stil "eliberare" spatiu (virtual sau ba) e bun orice anotimp si - oh, da! - cand arunc din casa obiecte de imbracaminte (sau altele) pe care nu le-am mai folosit de mult am sentimentul ca respira casa mai usor! :)
    Toamna frumoasa iti doresc, cu timp de lenevit in hamac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e minunata curatenia! Chiar o voi recomanda cat pot de mult. Cred ca toti avem nevoie de o astfel de runda de curatenie, de orice tip :)
      O toamna minunata!

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...