Monday, October 28, 2019

Poveştile mele: Cu ochii-n patru (6)

Citeşte părţile anterioare, accesând link-urile de mai jos:
Partea a V-a

Cele câteva ore petrecute la muncă trecuseră infernal de greu. Sorina abia aștepta ora 11 ca să se furișeze la întâlnirea cu Matei. Le spusese colegilor că are o programare la medic pentru niște probleme de sănătate apărute în ultima vreme. Șeful ei chiar se arătase plin de compasiune și înțelegere. Îi sugerase să își ia liber toată după-amiaza dacă dorea, ceea ce Sorina acceptă imediat, fără să stea pe gânduri.

Răspunse sumar la mail-urile care se adunau, uitându-se la ceas din 5 în 5 minute.
La 10:30, nerăbdarea o cuprinse și o explozie de fluturi îi cuprinse întreaga ființă. Era atât de emoționată și roșea numai la gândul lui Matei, încât colega ei, Mihaela, o întrebă dacă se simte bine.

La ora 11 fix, închise calculatorul, își luă la revedere de la colegi, cât pe ce să își uite geanta, și aproape că o luă la fugă, să ajungă cât mai repede la metrou.

Numai după ce se văzu în stație, răsuflă oarecum ușurată și își ordonă mental să se calmeze. Era copleșită. Nu mai avusese o întâlnire serioasă cu un tip de mai bine de doi ani și se simțea mult prea conștientă de sine însăși, de fiecare gest pe care îl făcea. Așa că făcea eforturi să-și potolească zbuciumul inutil ce o storcea de energie.

Tumultul stărilor prin care trecea fu întrerupt de metroul ce ajunse în stație. Sorina urcă și ocupă un loc liber. Telefonul sună scurt și îl scoase din geantă rapid, cu inima cât un purice. Ah! Era Amalia. Îi scrisese s-o întrebe dacă e ok să schimbe locul întâlnirii, mai precis, la Amalia acasă pentru că venise în vizită mama lor și ar fi vrut să le vadă pe amândouă cu ocazia asta. Pffff nuuuuu! Să-mi strice ziua asta frumoasă! Normal! Îi răspunse sec. "Mbine."

"Ce-or mai fi vrând de la mine? Ce-or mai pune la cale?". Nu avea nici un chef să le vadă împreună, cum se înțelegeau ele bine mereu, iar ea rămânea îmbufnată pe dinafară.

Telefonul sună din nou. Se uită furioasă la el, dar de data asta era Matei. O anunța că a ajuns și că o așteaptă la o cafenea mică de pe Lipscani. Cum avea el farmecul ăsta asupra ei! Se liniștise instantaneu și își promise că asta va fi una dintre cele mai frumoase zile din viața ei, indiferent cât timp va trebui să petreacă împreună cu cele două femei nesuferite care ]i erau mamă și soră. 

Metroul ajunse rapid la Unirii și Sorina se grăbi să ajungă la cafenea. O încânta gândul că Matei o aștepta, dar nu voia să-l facă să piardă prea mult timp. 

Ajunsă în dreptul cafenelei, îl zări imediat la o măsuță discretă dinăuntru. I-ar fi preferat să stea afară, să se bucure alături de el de ziua caldă și vântul plăcut ce adia. Dar era ok și acolo. Aveau mai multă intimitate și, până la urmă nici nu mai conta unde se aflau. 

Trase aer în piept și intră cu un zâmbet larg pe buze, îi făcu cu mâna în timp ce se îndrepta spre el, el se ridică, o salută și o invită să se așeze cu un gest tandru. 


- va urma -





4 comments:

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...