Tuesday, November 19, 2019

Exerciţii pentru suflet (2)


Photo by Tim Marshall on Unsplash


Dragii mei cititori,


Astăzi vă invit la un exercițiu de a fi un om bun într-o lume care ne pare tot mai rea, mai tulbure, mai întunecată, iar noi avem puterea să o colorăm și să o luminăm puțin câte puțin.

Vă invit să faceți o faptă bună, nu pentru că se apropie Crăciunul, ci pentru că în lumea ideală la care visăm toți, faptele mici și mărunte pot face o diferență enormă pentru cel care are nevoie de ele.

Totodată, vă invit să scrieți în comentarii dacă faceți sau ați făcut vreodată donații de acest fel sau de alte tipuri, dacă știți cazuri unde se poate da o mână de ajutor. Astfel, îi putem inspira și pe alții să ajute. Din puținul sau prea plinul nostru, se poate face loc și pentru cineva mai puțin fericit sau aflat la nevoie.

Cred cu tărie în zicala "Dar din dar se face Rai".

Și mai cred că pentru cineva care are un job stabil sau orice fel de venit stabil poate 10 lei pe lună nu înseamnă mare lucru, dar, adunați, acești 10 lei de la sute sau mii sau poate zeci de mi de oameni pot avea un impact pozitiv asupra multor vieți.

Mai jos am făcut o mică listă de donații lunare prin SMS la 8844. Donațiile în valoare de doar 2 Euro sunt pentru diverse cauze și se pot face printr-un simplu mesaj trimis la numărul respectiv. Se pot face și prin transfer bancar. Găsiți detalii despre fiecare în parte și pe site-urile menționate.

- Trimite un sms la 8844 cu textul CASA și cu 2€/lunar poti susține diverse acțiuni caritabile. Mai multe detalii aici și pe pagina de Facebook a Casa Share. Ca să vă faceți o idee despre proiecte, las mai jos foto legate de una dintre ultimele acțiuni ale acestei fundații.

- Pâine și Mâine, programul prin care se oferă o masă caldă și suport pentru rezolvarea temelor copiilor din zone defavorizate.
Poți să te alături donând 2 euro – echivalentul unei mese – prin SMS la 8844 cu textul PÂINE sau online http://painesimaine.ro/doneaza
aici. Detalii și pe pagina de Facebook


- Donează pentru Primul Spital integrat de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România, ce va fi construit în curtea Spitalului de Copii "Marie Curie". Donează 2 euro prin SMS la 8844 cu mesajul "SPITAL" sau 4 euro prin SMS la 8864, tot cu mesajul "SPITAL". Detalii aici.

- Salvează un copil născut prematur!  Susține și tu lunar programul Salvați Copiii pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale. Ai la dispoziție cea mai ușoară metodă de a susține această cauză: trimite un SMS la 8844 cu textul SALVEZ!  Detalii aici

- Susțineți activitatea Hope and Homes for Children în domeniul prevenirii separării copilului de familie prin trimiterea unui SMS recurent la 8844 cu textul HOPE. Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Detalii aici.

- MagicHOME oferă familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat, etc.), bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă în interior şi în curte, servicii de suport non-clinic precum terapie prin artă şi suport psihologic. Detalii aici.

Iar la final, redau o mică învățătură pe care nu o mai găsesc în varianta originală, însă este atât de grăitoare și se potrivește cumva cu contextul:

Dacă oferi o haină unui om în numele Domnului și el o vinde pentru bani, iar apoi dă banii pe băutură, nu-ți face griji. Haina o poartă Hristos.

Vă doresc o seară frumoasă cu inimi calde și luminoase! 💗
















No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...