Labels
- Cărțile mele (1)
- Diverse (9)
- Emma's Pages (17)
- English (38)
- Exerciții pentru suflet (4)
- Gânduri printre rânduri (7)
- Jurnal (17)
- Jurnal de sarcină (7)
- Motivational (2)
- Organizare (7)
- Poveștile mele (27)
- Recenzii cărţi (2)
- To Do List (1)
- Versuri/ Lyrics (88)
Saturday, November 30, 2019
Recenzie: "Pacienta tăcută"
Cred că e mai degrabă o părere decât o recenzie, pentru că va fi relativ scurtă și nu voi intra în detalii. Poate sunt pe aici persoane interesate să o citească. 😊
Am observat că este o carte foarte dorită, datorită subiectului extrem de intrigant despre care aflăm chiar de pe coperta 4 și de pe site-urile online de unde se poate comanda cartea:
"Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani. Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia comunitatii si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei. Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii – o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga..."
Thriller-ele nu prea sunt genul meu de carte. Însă am vrut să încerc și altceva. Iar după ce am citit aceste câteva rânduri despre roman, chiar am devenit curioasă să știu de ce Alicia și-a ucis soțul. Era evident un motiv de natură psihologică, dar niciun motiv nu mi se pare suficient de bun pentru o crimă atât de oribilă.
Este extrem de captivantă, plină de suspans, cu situații și descoperiri care te fac să îți schimbi părerea total despre ceea ce tocmai aflaseși cu câte pagini mai devreme.
Este vorba, printre altele, despre traume din copilărie, care ne influențează într-o mare măsură, felul de a fi peste ani, la maturitate, care ne fac să luăm decizii de moment, inexplicabile la prima vedere, dar care ascund în spate tot felul de mentalități care au luat naștere în noi încă din fragedă pruncie.
Este vorba despre frici, despre instabilitate psihică, despre cât de mult putem crede că îi cunoaștem pe cei mai apropiați din viața noastră, pentru ca la un moment dat, întreaga existență să ne fie dată peste cap de felul cum sunt ei cu adevărat. Sau cum suntem noi înșine cu adevărat.
Cele două fire narative ce se împletesc în această carte m-au făcut să trec prin clipe de introspecție, de autocunoaștere, de dorința de a utiliza ceea ce am reușit să extrag din viața mea de copil pentru a repara viața mea de adult.
Aș da nota 9 acestei cărți, pe o scară de la 1 la 10. Pentru că mă așteptam la mai mult de la final, care, deși este cumva ingenios, pe mine nu m-a mulțumit. Deci nota este clar subiectivă.
Aș putea să spun mult mai multe, dar asta ar însemna să intru în detalii și nu vreți asta, dacă veți citi cartea.
Las mai jos o fotografie cu una dintre paginile pe care le-am considerat semnificative din punct de vedere psihologic.
În final, pot spune că este unul dintre cele mai captivante romane pe care le-am citit în ultimii ani. Sper să vă placă! 😊
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Un 2024 cât mai bun!
Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...
Multumim!
ReplyDeleteCu drag!
DeleteCred ca omul isi poate da restart atunci cand se iarta pe sine.
ReplyDeleteCred că zici bine!
Delete