Tuesday, November 12, 2019

Hrănește un om



Hrănește un om cu pace și aura lui îți va lumina calea când cărările îți vor fi întunecate.

Hrănește un om cu iubire și inima lui îți va fi încăpător adăpost în zilele în care te vei simți al nimănui.

Hrănește un om cu încredere și ramurile-i vor înverzi și crește sub ochii tăi până la cerurile cele îndepărtate.

Hrănește un om cu blândețe și brațele-i vor deveni alinare pentru zilele în care-ți plouă și colac de salvare în momentele în care vei simți că nu mai poți.

Hrănește un om cu înțelegere și mâna lui te va susține mereu, într-un efort de a te răsplăti sincer pentru simplul fapt că ai fost om cu el.

Hrănește un om cu sinceritate și vei găsi un adevărat prieten, alături de care poți fi tu însuți, poți face bine sau poți greși, fără teama de a fi judecat pe nedrept.

Hrănește un om cu zâmbete și-ți va umple de culoare chiar și cele mai plumburii gânduri.

Hrănește un om cu mânie și-l vei vedea cum își acceptă soarta, cum va scădea în proprii-i ochi sau cum se va transforma într-un monstru, plătindu-ți cu aceeași monedă.

Hrănește un om cu dispreț și șuvoaie întregi de lacrimi neplânse i se vor strânge în capul pieptului, tulburându-l.

Hrănește un om cu indiferență și va tânji neîncetat după privirea ta, după căldura inimii tale în care nu-i mai poți găsi un loc.

Hrănește un om cu amărăciune, varsă-ți întregul noian de negativism în sufletul lui și-l vei vedea mergând încovoiat, îndrăznind prea rar să mai privească în sus.

Hrănește un om cu minciună și vei rămâne singur în momentul în care firava mască îți va cădea de pe fața imperfectă ce mimează în mod voit perfecțiunea.







2 comments:

  1. Hraneste un om cu bine si ti se va intoarce. :) Multumim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, cam la asta se rezumă toate, de fapt :)
      Cu drag! :*

      Delete

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...