Saturday, November 30, 2019

Exerciții pentru suflet (3)



Scriam și în alte postări despre cum trecem încrâncenați prin viață, cum ne lăsăm fețele brăzdate de emoții negative, despre cum ne grăbim să judecăm, să fim răutăcioși, să aruncăm cu pietre.

Și mai sunt persoane pe care nu "le avem la inimă". Poate din experiențele negative pe care le-am trăit din cauza acelor persoane sau poate dintr-o lipsă de compatibilitate a mentalităților și modurilor diferite de a vedea lucrurile sau de a trăi.

Astăzi, exercițiul constă în a ne scutura sufletul de aceste sentimente față de cel puțin o persoană de acest tip și de a vedea măcar un lucru bun pe care îl avem de învățat de la ea (el).

Sunt convinsă că avem de învățat multe, chiar și de la cei ce nu ne sunt prea dragi. Trebuie doar să-i mai privim și altfel, să fim obiectivi, blânzi și buni, dacă nu pentru acei oameni, măcar pentru noi înșine, căci e păcat, la propriu și la figurat, să trăim cu inimile îngreunate și înnegurate.

Sper să încercați să faceți acest exercițiu. Chiar are efecte imediate asupra stării de spirit!

Un weekend frumos și luminos vă doresc! 🌞



No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...