Friday, March 7, 2014

Pentru fani, cea mai bună!





"-Balerinele nu plâng!
-Dar ce fac?
-Dansează!
-Şi lacrimile lor dansează.
-Poetele plâng?
-Da... Mereu...
-De ce?
-Ca să poată scrie...
-Şi eu plâng, ca să pot dansa"
(fragment din „Balerina sufletelor”  - Anna Panovici)

Ora 7 dimineaţa. Alarma de la telefon din ce în ce mai agitată, soarele din ce în ce mai sus, Sofia afundându-se din ce în ce mai mult în patul cald şi confortabil.
“Pffff…” îngăimă Sofia şi întinse mâna după telefon fără să deschidă un ochi.
Repetiţii... iar şi iar. De ce o fi ales baletul?  Se întreba aproape zilnic, îmbufnată, cu noaptea-n cap, deşi era convinsă că nu ar fi ştiut şi nici nu ar fi vrut să facă vreodată altceva. Îi plăcea să spună că cea mai bună variantă a ființei sale era pe scenă, când dansa, când plutea sub privirile încântate ale publicului, când emoţiile îi traversau trupul, radiind cu pasiune, spre încântarea celor ce o aclamau.
Cu acest gând în minte, surâse cu încredere, se ridică alene din pat și se îndreptă cu pași vioi spre baie.

Între timp, în frigider:

-         Sssst... ați auzit? S-a trezit, șopti roșia, asudând de emoție.

-         Oooo! Oare ce are de gând azi? Poate o salată, poate un șnițel sau ceva haios pentru surioara ei? se agită apa minerală nerăbătoare.

-         Pffff... Auziți? Coldplay... melodia ei preferată. Haideți! Dădu tonul cașcavalul rotofei de la Delaco și distracția începu.



Roșiile se loviră una de alta, apa minerală aproape că se sufocă în propriile bule de bucurie, dulceața tresăltă delicat, ouăle și ciupercile se apropiară cu sfială, iar piesa de rezistență, cașcavalul buclucaș, se rostogoli cu grație (voia el să creadă) printre legumele ce priveau cu admirație.

Toate legumele aspirau să se combine cu cașcavalul, în bucate și gustări care de care mai delicioase, care de care mai sofisticate și toate credeau în sinea lor că fac cea mai reușită perche alături de el.

Știau foarte bine și că Sofia nu era doar o balerină desăvârșită, ci și o gospodină strălucită.

Armonia culorilor, simfonia de vitamine și gusturi diverse din frigider o inspirau astfel încât făcea artă din gătit, la fel cum pe scenă făcea artă din balet.

Final de spectacol: după minte în șir de dans haotic în cel mai strâmt spațiu din frigider, alimentele se adunară în jurul cașcavalui (foarte previzibil de altfel), ca și când ar fi cerut un autograf de la idolul lor, așa cum fanii îi cer autografe Sofiei după spectacole.

Pătrunjelul, amuzat de ce se întâmpla în jurul paharului în care era înțepenit, se puse pe un râs isteric, tremurând până la ultima frunză. Ceea ce pentru vecinii lui de frigider era un adevărat spectacol, pentru el era doar o imitație ieftină a unui act de balet...

Drept urmare, legumele începură să protesteze la aeastă atitudine negativă a pătrunjelului necunoscător, sub privirile cașcavalului care stătea demn în lumina reflectoarelor... pardon, a frigiderului.

                Ușa frigiderului se deschise brusc și imediat chipul nedumerit al Sofiei întrerupse revoluția ce urma să se iște din cauza unui mănunchi obraznic de verdeață.
                Sofia privi lung, fiind sigură că pusese cașcavalul lângă dulceață cu o seară înainte, după ce se chinuise preț de cîteva minute să îl strecoare acolo. Oare ce război neștiut avusese loc acolo de toate legumele erau atât de amestecate. „Hmmmm... Ana! (sora ei mai mică). Cu siguranță ea a fost!
                În timp ce își pregătea o gustare consistentă din cașcaval, salată și roșii, acest gând i se evaporă din minte și fuse înlocuit de entuziasmul real ce o cuprinse, când se gîndea la spectacolul pe care îl va susține peste două săptămâni. Parcă prindea aripi și tot ce își dorea era ca piesa de balet pe care o va interpreta alături de colegii ei să fie cea mai bună, iar iubitorii de balet să o trăiască împreună cu ei prin fiecare por!


Articol scris pentru concursul SuperBlog, ediția Spring 2014



(surse imagini din clip si text: http://www.culinar.ro/retete/salate/salate-de-legume/salata-de-legume-cu-cascaval-delaco-sofia/77/5/26347/

http://woman2woman.ro/2013/05/aperitive-haioase-pentru-copii-creativi-ratoi/

http://cskim.tumblr.com/page/3

http://weheartit.com/entry/20214356

http://www.delaco.ro/delaco-cascaval

sursa muzica din clip: http://www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg)

Notă: Clipul video din această postare  nu are caracter comercial, ci doar de divertisment pentru cititorii blogului petalsofisabelle.blogspot.com in cadrul concursului SuperBlog Spring 2014

4 comments:

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...